Kinderopvang Clara Di Luna

feest van 20jarig bestaan van de kinderopvang

Crèche Clara di Luna heeft meer dan 20 jaar ervaring

1 september 1998, een magische dag waarop Annelies Vlietinck (oprichtster) haar droom mocht waarmaken en voor het eerst haar deur opende van haar mini-crèche Clara di Luna in Knokke-Heist.
Een nieuwe speelzaal, een nieuwe speeltuin, nieuwe vriendjes,… al snel veel blije gezichten van de ouders en kinderen. Met een capaciteit van 16 baby’s en peuters werd de maximum bezetting op snel tempo bereikt en werd al snel een wachtlijst opgemaakt.

Gedurende 12 jaar was onze werking in een verticale groep van baby’s en peuters samen. Maar na wat jaren ervaring en de te grote vraag naar opvang hebben we onze werking herzien. Verticale groep heeft zeker zijn voordelen maar toch ook heel wat nadelen vonden wij persoonlijk. Zo genieten de baby’s liever van een wat rustige omgeving zonder luide geluiden, drukte van de peuters, veilige ruimte, meer knus-en knuffelmomenten. En onze peuters krijgen optimalere begeleiding en stimulatie in hun ontwikkeling door de vele activiteiten die hen aangeboden worden doordat alle aandacht aan hen kan gegeven worden. Met deze bagage aan ervaring en de grote vraag naar opvang hebben we in 2010 besloten om onze mini-crèche uit te breiden naar een kinderopvang met een capaciteit van 28 kinderen met 2 horizontale groepen: een rustige babygroep en een levendige peutergroep.

Omdat wij het erg belangrijk vinden om steeds opnieuw onze kinderen te prikkelen en te stimuleren in alle facetten van hun ontwikkeling, zijn wij op zoek gegaan hoe we naast motorische-, cognitieve-, sociale-, emotionele- en taalontwikkeling ook het specifieke sensomotorische ontwikkeling optimaal konden stimuleren. Deze zoektocht leidde ons tot het creëren van een snoezelkamer in 2010 voor de babygroep en een grote bio-moestuin in 2014 voor de peutergroep. De allerkleinsten vinden hun slaap en rust in een kamer met aangepaste lichtjes, zachte muziek, aromatherapie, rustige bewegende objecten en zachte materialen. De peuters daarentegen houden van wat meer uitdagingen en die vinden ze naar hartelust in onze speciaal op kindermaat aangelegde bio-moestuin. Zaaien, planten, oogsten, voelen, ruiken en vooral proeven van al het lekkers wat onze bio-moestuin hen te bieden heeft. ( voor meer info zie Troeven Bio-moestuin). Zodoende blijven zij ook dagelijks geprikkeld en ontwikkelen ze een nauwere band met de buitenwereld en met al het mooie wat de natuur ons te bieden heeft.

Vanaf dag 1 is het in onze kinderopvang Clara di Luna elke dag zowel voor de kinderen als de begeleiders het zoeken naar nieuwe uitdagingen. Met jarenlange ervaringen en uitdagingen blijven we met heel veel liefde en passie dagelijks voor jullie kinderen zorgen en bouwen we steeds verder aan de toekomst van jullie kinderen.

Samen groeien, ontdekken en beleven leren ze in Clara di Luna voor het leven!

Feest 20-jarig bestaan

Op 1 september 2018 vierde kinderopvang Clara di Luna haar 20-jarig bestaan. Ouders en kinderen werden uitgenodigd om samen met het top-team Clara di Luna de 20 kaarsjes uit te blazen op een reuze tea-time tuinfeest. Een dansje van de peuters, een drankje en lekkere hapjes, een originele foto-geschenkje en vooral het gezellig samenzijn en feesten maakten van deze mooie dag een onvergetelijke herinnering.